Wat is TYPO3?

TYPO3 is een gratis open source CMS

TYPO3 is een gratis open source CMS framework waarmee kleine en grote websites en intranet-oplossingen op maat gemaakt kunnen worden. Middels een webbrowser kan de site vanaf iedere computer beheerd worden. Er is door de webredacteur geen kennis van HTML of programmeer-talen benodigd om de site professioneel te kunnen onderhouden en uit te breiden.

TYPO3, dé keuze voor professionele websites

TYPO3

TYPO3 kan net zo klein of groot worden opgezet als gewenst is. Een TYPO3-site is oneindig uitbreidbaar met pagina's, content, vormgeving en de vele duizenden gratis modules. Daarnaast kan een PHP-programmeur desgewenst op comfortabele wijze uitbreidingen en aanpassingen schrijven voor specifieke maatwerk-functionaliteit die niet reeds voor handen is.

Scheiding van vormgeving, content en structuur

TYPO3 backend
De nieuwe TYPO3 7.x backend

TYPO3 scheidt netjes vormgeving, content en structuur. Hierdoor is het mogelijk om iedere gewenste vormgeving toe te passen, die desgewenst periodiek kan veranderen. Alle informatie wordt centraal opgeslagen in een database.

TYPO3 is dé keuze als professionaliteit, mogelijkheden en web-standaarden belangrijk zijn, het is daarom één van de meest vooraanstaande CMS-en geworden. Dit betekent dat behalve kleine bedrijven en zelfstandigen ook steeds meer grote bedrijven, overheden en universiteiten kiezen voor TYPO3.

TYPO3 in Nederland

In Nederland werd TYPO3 met name populair toen bekende organisaties het gingen gebruiken zoals : het CNV, de VARA, de TROS, overheidsloket DigiD, de TU Eindhoven, de Erasmus Universiteit etc. De laatste tijd gaan gebruiken ook steeds meer gemeentes TYPO3, zo zijn in 2015 20 Gemeentes overgestapt.

Uw TYPO3 site via iD Internet Services

Door jarenlange ervaring met TYPO3 kunnen wij u uitstekend aan een nieuwe site helpen, daarbij hebben wij veel kennis en ervaring op het gebied van : informatie-analyse, functioneel ontwerp, webdevelopment, vormgeving, internet en marketing. Kijkt u  hier indien u meer wilt weten over projectmanagement en de gestructureerde en gefaseerde aanpak van de ontwikkeling van een professionele TYPO3 website.
Leest u hier meer over iD Internet Services.

Meer informatie over TYPO3

Leest u hier meer over de voordelen van TYPO3. Hier onder staan enkele externe links met meer informatie over TYPO3. Ik nodig u graag uit vrijblijvend contact op te nemen voor een nadere kennismaking, waarbij we kunnen doornemen wat een TYPO3 site voor u kan betekenen.

Wat is een CMS

Een content management systeem (CMS) is een systeem waarmee de content van een site geautomatiseerd gecreëerd, beheerd en gepubliceerd kan worden op bijvoorbeeld het World Wide Web.

Een goed CMS scheidt content, vormgeving en structuur.
Eenvoudige voorbeelden van content zijn teksten, foto's en video's die vaak in een editor door de webredacteur kunnen worden toegevoegd.
Vormgeving wordt bepaald in sjablonen of templates. Via het CMS komt de content in de juiste vormgeving op de juiste plek in de site.

Lees hier meer over content management en over CMS.

Wat is Open Source

Open Source Definitie

Open source software is software waarvan de broncode is gepubliceerd en vrij beschikbaar is voor het publiek, waardoor iedereen het vrij kan kopiëren, aanpassen en her verspreiden zonder kosten aan auteursrechten en toeslagen. De ontwikkeling van open-broncode gebeurt door gemeenschappelijke samenwerking van zowel individuele programmeurs als grote bedrijven.

Doordat iedereen er aan mag sleutelen ontstaat vaak een goede kwaliteit, ook wordt er vaak geinnoveerd waardoor er veel nieuwe toepassingen ontstaan.

Behalve op software wordt het principe van open source steeds vaker ook op andere produkten en diensten toegepast.

Een bekend voorbeeld van een open source project is de Wikipedia.