Voordelen TYPO3

Wat zijn belangrijke voordelen bij implementatie van TYPO3 :

TYPO3 voordelen
 • Open Source

  TYPO3 is volledig gebaseerd op de Open Source gedachte.

 • Geen licentiekosten

  Het CMS framework is daarom gratis, u betaalt geen licentiekosten. U kunt gratis upgraden bij het verschijnen van nieuwe versies met nieuwe functionaliteiten.

 • Continue ontwikkeling

  Er zijn vele developers over de hele wereld die gratis bijdragen aan de ontwikkeling van TYPO3 en de vele modules. Er verschijnen regelmatig updates die ervoor zorgen dat het systeem up to date blijft met diverse ontwikkelingen op internet, veilig en voorzien van de laatste snufjes.

 • Veel gratis modules

  Er zijn enkele duizenden (!) gratis TYPO3 modules (extensies) beschikbaar die naadloos integreren met TYPO3. Hierbij kunt u denken aan nieuwsmodules, winkel-functionaliteiten, kalender, nieuwsbrieven, foto-galleries, enquete-formulieren, catelogussen, gebruikersregistratie, forum, blog en comment-systemen etc.

 • Gebruikersvriendelijk

  De backend werkt voor onervaren webredacteurs intu├»titief. Na een korte training van enkele uren kan men zelf pagina's aanmaken en deze voorzien van tekst, beeld, video, formulieren en allerhande functionaliteiten van bijv. de modules.

 • Bijhouden gebeurt met een normale browser, geen software benodigd

  U kunt overal en op ieder moment snel uw site bijwerken. Er is geen software benodigd, alleen een gewone webbrowser, zoals bijvoorbeeld Internet Explorer, Firefox, Opera of Safari.

 • Geen kennis nodig van HTML of programmeertalen

  Om de site uit te bouwen en te onderhouden is geen kennis nodig van HTML, CSS, scripts of programmeertalen. E.e.a. werkt via een WYSIWYG rich text editor, vergelijkbaar met Microsoft Word.

 • Schaalbaarheid en uitbreidbaarheid

  Door de handige opbouw van TYPO3 kan de site net zo groot worden als gewenst. Een kleine site is mogelijk, maar TYPO3 kan ook met gemak duizenden pagina's aan. Met de vele voorhanden modules kunt u daarnaast ook nog eens de functionaliteit uitbreiden.

 • Relatief gemakkelijk maatwerk te maken door programmeurs

  TYPO3 is gebaseerd op PHP en het is voor een programmeur dan ook relatief gemakkelijk om specifieke maatwerk-oplossingen in TYPO3 te bouwen, mits nog niet voorhanden in de vele duizenden gratis extensies.

 • Geen afhankelijkheid van een bepaalde webdeveloper

  TYPO3 kan door iedere webdesigner die TYPO3 kent onderhouden worden. Er is dus geen afhankelijkheid van een bepaald bureau, of een webdeveloper of programmeur.

 • Goede vindbaarheid in Google en andere zoekmachines

  Wanneer TYPO3 vakkundig is opgezet, wordt uw site gegarandeerd binnen korte tijd uitstekend gevonden via Google. Dat betekent extra veel klanten en bezoekers.

 • Scheiding vormgeving, content en techniek

  TYPO3 scheidt netjes vormgeving, content en structuur. Hierdoor is het mogelijk om iedere gewenste vormgeving toe te passen, die desgewenst periodiek kan veranderen.

 • Uw website werkt op alle aparaten

  Een TYPO3 website kunt u zowel goed raadplegen op uw mobiel, zoals iPhone of Android, tablet en iPad, als op uw PC of laptop. Dit is ook belangrijk voor Google noteringen.

 • Veiligheid

  TYPO3 is relatief zeer veilig en kent minder veiligheidslekken dan andere CMS-en zoals Joomla of Drupal. Mocht er toch een issue ontdekt worden dan wordt dit snel door het ontwikkelteam gefixt en ontvangt u hier bericht over.

Meer info

Wilt u meer informatie over wat TYPO3 voor u kan betekenen en welke voordelen hieraan verbonden zijn neemt u dan vrijblijvend contact op of bel
024 - 3 60 21 00