TYPO3 modules / extensies / plugins

TYPO3 extensies

TYPO3 heeft de beschikking over duizenden gratis modules, geheten extensies, waarmee tal van functionaliteiten kunnen worden toegevoegd aan de grote hoeveelheid standaard TYPO3 functionaliteiten die reeds in de basis-installatie aanwezig is. Een volledig overzicht van alle extensies kunt u bekijken in de TYPO3 extensions repository.

Een overzicht van een aantal populaire extensies :

De TYPO3 nieuwsmodule

Middels de krachtige TYPO3 nieuwsmodule kunt u nieuwsartikelen aanmaken die gecategoriseerd en gearchiveerd kunnen worden.

Het verschil tussen normale content en 'nieuws'-content is dat deze laatste dynamisch is en automatisch bijvoorbeeld teasers van het laatste nieuws op de homepage gemaakt worden met een lees meer link.

Er kunnen lijsten van bepaalde categoriën nieuws getoond worden, het laatste nieuws, een single nieuws-item, het archief, RSS feeds, gerelateerd nieuws, reacties, ratings en nog veel meer.

TYPO3 galleries

Er zijn vele kant en klare oplossingen beschikbaar om beeldmateriaal op een representatieve wijze te tonen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zgn. lightbox zoom in om afbeeldingen te vergroten.

TYPO3 Nieuwsbrief (direct mail)

Met de TYPO3 nieuwsbrief module Direct Mail kunt u een nieuwsbrief samenstellen met bijvoorbeeld tekst, beeldmateriaal en teasers van nieuwsberichten. Deze kunt u zelf vanuit TYPO3 naar honderden email-adressen per keer verzenden.

Ook is het mogelijk om klanten en website-bezoekers zich te laten aanmelden op de website voor een of meerdere nieuwsbrieven, zodat u beschikt over een lijst van e-mail adressen.

Wij maken de nieuwsbrief zodanig dat deze in alle bekende e-mail programma's goed getoond wordt.

TYPO3 Digital Asset Management (DAM)

DAM - Digital Asset Management
Ontwikkeling model Extbase extensie

Werkt u veel met bestanden zoals afbeeldingen, teksten, foto's, video, audio etc. dan is de DAM een handige en zeer uitgebreide tool om deze te organiseren en te voorzien van metadata.

Deze metadata kan vervolgens worden gebruikt om deze bestanden te beschrijven, zoeken, indexeren, organiseren etc.

TYPO3 FAQ

TYPO3 FAQ - Frequently Asked Questions

De module Modern FAQ stelt de redacteur gemakkelijk in staat om een lijst met Frequently Asked Questions op te stellen. Er is een dynamische en een statische view.

Met plusjes-knoppen kunt u de vragen openklappen zodat de antwoorden zichtbaar worden, ook kunnen alle antwoorden door de website-bezoeker in een keer worden bekeken.

De FAQ kan worden geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor bezoekers via Google met een bepaalde term op uw site komen!

TYPO3 Commerce / winkel

Magento
Ontwikkeling model Extbase extensie

Er bestaan diverse commerce of winkeloplossingen, waarbij gebruik gemaakt kan worden van de TYPO3 modules tt_products en Commerce, of modules die bijv. OSCommerce of XTCommerce integreren.

TYPO3 en Magento

Het populaire en zeer professionele open source winkelsysteem Magento is door ons ook te integreren met TYPO3. Zodoende kunt u binnen TYPO3 eenvoudig producten tonen mbv de Magento functionaliteit. Ook kan Magento uiteraard stand alone draaien. U kiest alleen voor een integratie met TYPO3 wanneer u gebruik wenst te maken van uitgebreide CMS functionaliteit. Met Magento kunnen namelijk reeds pagina's e.d. buiten de winkelfunctionaliteit worden aangemaakt en evenals de winkelfunctionaliteit eenvoudig worden bijgehouden door een redacteur.

Magento kent echter wel hoge eisen aan de hosting en zal meer tijd vergen om op te zetten dan bijvoorbeeld TYPO3 in combinatie met tt_products. Magento is de beste eCommerce oplossing momenteel voorhanden voor uitgebreide winkelfunctionaliteit en dé keuze voor een succesvolle webshop.

TYPO3 functionaliteit?

Bent u benieuwd of de door u gewenste functionaliteit ook voorhanden is in één van de duizenden gratis TYPO3 modules die door ons voor u op maat kunnen worden geconfigureerd en vormgegeven, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.

Extensie bouw

Bent u opzoek naar een oplossing die niet voorhanden is in het beschikbare aanbod van extensies?

Dan kunnen we voor u een TYPO3 extensie op maat ontwikkelen.

Overige extensies

Realurl

Realurl zorgt ervoor dat uw site beschikt over mooie URL's.  Bijvoorbeeld in plaats van www.typo3-webdesign.nl/index.php?id=19 wordt www.typo3-webdesign.nl/typo3-cms/voordelen-typo3/ getoond. Dit is ook voor zoekmachines als Google zeer interessant.

E-mail / formulieren (Powermail, Mailformplus)

Krachtige e-mail formulieren plugins die uitgebreide functies bieden buiten de standaard TYPO3 formulieren functie, zoals database opslag, Excell export, uitgebreide template mogelijkheden, veilige bestandsupload, meerdere gebruikers e-mailen, validatie en anti-spam functies.

Multimedia, video

Er zijn talloze oplossingen om video, muziek en andere media op een moderne manier te tonen binnen TYPO3. Zo kan bijvoorbeeld een groot deel van de functionaliteit van een site als Youtube middels een combinatie van TYPO3 extensies worden geimplementeerd!

Overige extensies

De lijst met TYPO3 plugins lijkt eindeloos hieronder nog een kleine selectie :

Poll

Voeg peilingen / polls toe aan uw website en laat bezoekers stemmen!

Gastenboek

Biedt de mogelijkheid voor bezoekers om een bericht achter te laten of om een commenting systeem op bepaalde pagina's toe te voegen, incl. CAPTCHA anti-spam beveiliging.

Multi language

Maak op eenvoudige wijze mogelijk om de site in verschillende talen te tonen.

Enquete

Vraag de mening van uw klanten of website bezoekers in de professionele en uitgewerkte enquete-module PBsurvey. De resultaten kunnen desgewenst vervolgens geëxporteerd worden en geanalyseerd in bijv. Microsoft Excell, of de statistisch programma's SPSS, PSPP of OpenStat.

Zoeken (Indexed Search)

Middels de Indexed Search module beschikt de TYPO3 site over een krachtige interne zoekmachine.

Vacatures

Plaats eenvoudig vacatures op uw site.