Search Engine Marketing

Search Engine Marketing (SEM) bestaat uit aktiviteiten die ervoor zorgen uw webpagina's beter vindbaar worden bij zoekmachines als Google wanneer iemand een relevante zoekterm intypt.

Naast Search Engine Optimisation (SEO) kan Search Engine Advertising (SEA) een onderdeel vormen van een Search Engine Marketing campagne.

Search Engine Advertising

Onder Search Engine Advertising wordt het tegen betaling plaatsen van advertenties boven en naast de natuurlijke zoekresultaten verstaan. De advertentie wordt vertoond als een zoekmachinegebruiker een aan de advertentie gekoppeld woord of woordgroep intypt. De adverterteerder betaalt alleen voor de zoekmachinegebruikers die op een van zijn advertenties klikken. De advertenties verwijzen naar een webpagina van de adverteerder.

Bij Search Engine Advertising kunnen 3 doelstellingen worden onderscheiden. Ten eerste zo veel mogelijk vertoningen (bereik) genereren. Ten tweede zo veel mogelijk clicks realiseren. En tot slot zoveel mogelijk conversies realiseren. Een conversie kan bijvoorbeeld bestaan uit een informatie-aanvraag, een aanmelding of een aankoop. Elke doelstelling heeft zijn eigen strategie.

Uw site opgeven aan searchengines en directories

Het kan helpen om bij een nieuwe site de url handmatig door te geven aan een aantal belangrijke zoekmachines en directories. Hierbij kunt u natuurlijk denken aan Google, Yahoo, MSN etc. Bij directories kunt u denken aan de directories van Google en Yahoo en de Open Directory Project

Links

Een van de meest belangrijke manieren om bovenaan de zoekresultaten te komen bij zoekmachines is het creƫren van links naar uw site toe vanuit andere sites. De aard en populariteit van die sites spelen dan ook een rol. U kunt denken aan sites en fora die ook (enigszins) handelen over het onderwerp van uw site.

Adverteren bij...

De twee bekendste aanbieders van advertenties bij zoekmachines zijn Google Adwords en Yahoo! Search Marketing.

Google Adwords