Internet marketing

Behalve een goed design, een krachtig Content Management Systeem en een gebruikersvriendelijke site is het natuurlijk fijn als dan ook de juiste bezoekers of klanten in de door uw gewenste hoeveelheden op uw site komen.

Meer zinvolle bezoekers trekken en in page ranking stijgen in search engines kan voor elkaar gekregen worden middels Search Engine Marketing (SEM) en Search Engine Optimalisering (SEO).

Verschil tussen SEM en SEO

TYPO3-webdesign SEO SEM

SEM - "Search Engine Marketing" -  en SEO - "Search Engine Optimization" is niet hetzelfde. Er is een duidelijk onderscheid te maken.
De begrippen SEM en SEO worden vaak door elkaar gebruikt of soms wordt hetzelfde bedoeld, zelfs door zogenaamde "experts" in de internet marketing business.

SEO is een onderdeel van SEM

SEO - Search Engine Optimization

SEO is het optimaliseren van een website voor zoekmachine resultaten. Dit kan door een goede semantische structuur te maken van de onderliggende templates en door het slim toepassen van de voor uw organisatie ter zake doende trefwoorden en tekst-elementen.

SEM, Search Engine Markering

SEM houdt in een marketing proces om bezoekers naar uw site te trekken door de webpagina's op een prominente plek te laten staan bij de zoekresultaten van een zoekmachine. Behalve optimalisering kunt u denken aan het handmatig opgeven van uw site aan zoekmachines en directories, betaalde advertenties te nemen, links uit te wisselen en nog veel meer.

Marketing campagne

Voordat wij aan de slag kunnen gaan voor u gaan we eerst samen bekijken wat uw doelstellingen zijn en hoe we deze kunnen bereiken. Enkele voorbeelden :

  • Benoem 5 problemen die uw produkt(en) oplossen.
  • Welke van deze problemen is het belangrijkst voor uw klanten / website-bezoekers.
  • Is er een probleem dat alleen uw produkt oplost / behoefte waarin voorzien wordt?
  • Wat is er uniek aan uw produkt / merk dat u boven de rest uit doet stijgen?
  • Noem 10 termen / woorden combinaties waar uw klanten / website-bezoekers op zouden moeten zoeken om u produkten te vinden.

TYPO3 search engine optimalisatie optimalisering SEO

SEO SEM TYPO3

Lees meer over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van :

TYPO3 Search Engine Optimization >>

TYPO3 Search Engine Marketing >>