Webstandaarden

iD Internet Services ontwikkelt graag sites die voldoen aan webstandaarden. Webstandaarden zijn standaarden en technische specificaties, vaak aanbevolen door bijvoorbeeld het World Wide Web Consortium (W3C). Zo bouwen wij onze sites bij voorkeur met valide HTML5 en CSS. Hierbij is van belang :

  • Scheiden van document structuur en document opmaak met gebruikmaking van stijlbladen (CSS)
  • Documenten toegankelijk maken
  • Documenten internationaal herkenbaar maken

Voordelen webstandaarden

W3C web standaarden

Het toepassen van webstandaarden brengt een aantal voordelen met zich mee op het gebied van toegankelijkheid en stabiliteit.

Toegankelijkheid

Zoekmachines lezen beter door sites die gebouwd zijn met webstandaarden. Dit betekent beter gevonden worden.

Oude browsers kunnen nog met de site overweg.

Diverse apparaten, PDA's, TV's etc. die wel internet op kunnen maar misschien geen moderne browser  met alle functionaliteiten en mogelijkheden kunnen draaien zoals op een PC, kunnen toch de site goed lezen.

Gehandicapten, mensen die blind zijn, kleurenblind of slecht kunnen zien, kunnen met stem-browsers goed de site benaderen.

Stabiliteit

Zowel oude browsers als straks nieuwe generatie browsers kunnen de site goed lezen. De XHTML basis kan straks ook weer gebruikt worden om verder op te ontwikkelen.

TYPO3 webrichtlijnen

TYPO3 webstandaards

Webrichtlijnen van de overheid

De instellingen en de organisaties van de nederlandse overheid stellen strenge eisen aan hoe overheidswebsites gebouwd dienen te worden. Een en ander is duidelijk toegelicht op de website www.webrichtlijnen.nl

Accessibility en Usability

TYPO3 Accessibility

Op verzoek maken wij graag een volledig accessible site die voldoet aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG)  van W3C. Dit betekent naast een goed gestructureerde site dat bijvoorbeeld ook mensen met een handicap goed gebruik kunnen maken van uw site.

TYPO3 standaarden

Kies voor standaarden van een officieel aangemerkte Certified TYPO3 Integrator

Behalve webstandaarden voor de templating wordt bij ons ook de gehele implementatie van TYPO3 volgens TYPO3 standaarden en best practices geprogrammeerd.

Dit betekent dat u straks niet een lap spaghetti code ontvangt, maar een degelijk geconstrueerde en duurzame website. De technische basis kan minstens 10 jaar mee gaan en u kunt door ieder willekeurig TYPO3 bedrijf straks het onderhoud of aanpassingen in bijvoorbeeld functionaliteit of vormgeving laten doen.

In tegenstelling tot implementaties van veel andere webbureau's bent u hierdoor later niet afhankelijk van ons.

Meer informatie

Wilt u meer leren over webstandaarden, accessibility en usability neemt u dan contact met ons op en bekijk onderstaande links:

Webstandaarden FAQ

W3.org