Wat zijn webstandaarden en waarom zijn deze belangrijk - TYPO3 webdesign

Webstandaarden

iD Internet Services ontwikkelt graag sites die voldoen aan webstandaarden. Webstandaarden zijn standaarden en technische specificaties, vaak aanbevolen door bijvoorbeeld het World Wide Web Consortium (W3C). Zo bouwen wij onze sites bij voorkeur met valide XHTML of tegenwoordig met HTML5 en CSS. Hierbij is van belang :

  • Scheiden van document structuur en document opmaak met gebruikmaking van stijlbladen (CSS)
  • Documenten toegankelijk maken
  • Documenten internationaal herkenbaar maken

Voordelen webstandaarden

W3C web standaarden

Het toepassen van webstandaarden brengt een aantal voordelen met zich mee op het gebied van toegankelijkheid en stabiliteit.

Toegankelijkheid

Zoekmachines lezen beter door sites die gebouwd zijn met webstandaarden. Dit betekent beter gevonden worden.

Oude browsers kunnen nog met de site overweg.

Diverse apparaten, PDA's, TV's etc. die wel internet op kunnen maar misschien geen moderne browser  met alle functionaliteiten en mogelijkheden kunnen draaien zoals op een PC, kunnen toch de site goed lezen.

Gehandicapten, mensen die blind zijn, kleurenblind of slecht kunnen zien, kunnen met stem-browsers goed de site benaderen.

Stabiliteit

Zowel oude browsers als straks nieuwe generatie browsers kunnen de site goed lezen. De XHTML basis kan straks ook weer gebruikt worden om verder op te ontwikkelen.

Webrichtlijnen van de overheid

De instellingen en de organisaties van de nederlandse overheid stellen strenge eisen aan hoe overheidswebsites gebouwd dienen te worden. Een en ander is duidelijk toegelicht op de website www.webrichtlijnen.nl

Accessibility en Usability

TYPO3 Accessibility

Op verzoek maken wij graag een volledig accessible site die voldoet aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG)  van W3C. Dit betekent naast een goed gestructureerde site dat bijvoorbeeld ook mensen met een handicap goed gebruik kunnen maken van uw site.