De extra functionaliteit die voorhanden is met TYPO3 - TYPO3 webdesign

TYPO3 extensies

TYPO3 heeft de beschikking over duizenden gratis modules, geheten extensies, waarmee tal van functionaliteiten kunnen worden toegevoegd aan de grote hoeveelheid standaard TYPO3 functionaliteiten die reeds in de basis-installatie aanwezig is. Een volledig overzicht van alle extensies kunt u bekijken in de TYPO3 extensions repository.

Een overzicht van een aantal populaire extensies :

De TYPO3 nieuwsmodule (tt_news)

TYPO3 nieuws - tt_news

Middels de krachtige TYPO3 nieuwsmodule tt_news kunt u nieuwsartikelen aanmaken die gecategoriseerd en gearchiveerd kunnen worden.

Het verschil tussen normale content en tt_news content is dat tt_news dynamisch is en automatisch bijvoorbeeld teasers van het laatste nieuws op de homepage gemaakt worden met een lees meer link.

Er kunnen lijsten van bepaalde categoriën nieuws getoond worden, het laatste nieuws, een single nieuws-item, het archief, RSS feeds, gerelateerd nieuws, reacties, ratings en nog veel meer.

Bekijkt u hier ons nieuwsarchief op deze site.

TYPO3 forum

TYPO3 mm_forum

Er zijn diverse kant en klare forum oplossingen voorhanden zoals mm_forum of chc_forum. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om via een single sign on andere bekende forums zoals PHPbb of vBulletin board te integreren.

 

TYPO3 Smoothgallery

TYPO3 galleries

Er zijn vele kant en klare oplossingen beschikbaar om beeldmateriaal op een representatieve wijze te tonen. Een wat luxer voorbeeld is Smoothgallery, voorzien van Image Lightbox inzoom. Smoothgallery wordt regelmatig voorzien van nog nieuwere features. Of onze zelf ontwikkelde carousel, te zien op de design pagina.

TYPO3 Nieuwsbrief (direct mail)

Met de TYPO3 nieuwsbrief module Direct Mail kunt u een nieuwsbrief samenstellen met bijvoorbeeld tekst, beeldmateriaal en teasers van nieuwsberichten. Deze kunt u zelf vanuit TYPO3 naar honderden email-adressen per keer verzenden.

Ook is het mogelijk om klanten en website-bezoekers zich te laten aanmelden op de website voor een of meerdere nieuwsbrieven, zodat u beschikt over een lijst van e-mail adressen.

Wij maken de nieuwsbrief zodanig dat deze in alle bekende e-mail programma's goed getoond wordt.

TemplaVoila

Voorbeeld TYPO3 backend templavoila pagina

TemplaVoila is een unieke manier om binnen een TYPO3 site op creatieve manier om te gaan met design en template elementen.
Het is bij inzet van TemplaVoila mogelijk om de redacteur op een gemakkelijke en intuïtive wijze haar eigen pagina layout te laten bepalen door combinaties van kolommen-indelingen te selecteren in de backend.

Wanneer gewenst kan men eenvoudig de pagina opbouwen als ware het een pagina van een krant. Vervolgens kunnen in de kolommen TYPO3 content-elementen door de redacteur worden geplaatst als tekst, beeld, multi-media, formulieren, TYPO3 modules etc. Dit biedt maximale vrijheid voor de redacteur en het design van de website.

TYPO3 Digital Asset Management (DAM)

DAM - Digital Asset Management

Werkt u veel met bestanden zoals afbeeldingen, teksten, foto's, video, audio etc. dan is de DAM een handige en zeer uitgebreide tool om deze te organiseren en te voorzien van metadata.

Deze metadata kan vervolgens worden gebruikt om deze bestanden te beschrijven, zoeken, indexeren, organiseren etc.

TYPO3 FAQ

TYPO3 FAQ - Frequently Asked Questions

De module Modern FAQ stelt de redacteur gemakkelijk in staat om een lijst met Frequently Asked Questions op te stellen. Er is een dynamische en een statische view.

Met plusjes-knoppen kunt u de vragen openklappen zodat de antwoorden zichtbaar worden, ook kunnen alle antwoorden door de website-bezoeker in een keer worden bekeken.

De FAQ kan worden geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor bezoekers via Google met een bepaalde term op uw site komen!

TYPO3 Commerce / winkel

Magento

Er bestaan diverse commerce of winkeloplossingen, waarbij gebruik gemaakt kan worden van de TYPO3 modules tt_products en Commerce, of modules die bijv. OSCommerce of XTCommerce integreren.

TYPO3 en Magento

Het populaire en zeer professionele open source winkelsysteem Magento is door ons ook te integreren met TYPO3. Zodoende kunt u binnen TYPO3 eenvoudig producten tonen mbv de Magento functionaliteit. Ook kan Magento uiteraard stand alone draaien. U kiest alleen voor een integratie met TYPO3 wanneer u gebruik wenst te maken van uitgebreide CMS functionaliteit. Met Magento kunnen namelijk reeds pagina's e.d. buiten de winkelfunctionaliteit worden aangemaakt en evenals de winkelfunctionaliteit eenvoudig worden bijgehouden door een redacteur.

Magento kent echter wel hoge eisen aan de hosting en zal meer tijd vergen om op te zetten dan bijvoorbeeld TYPO3 in combinatie met tt_products. Magento is de beste eCommerce oplossing momenteel voorhanden voor uitgebreide winkelfunctionaliteit en dé keuze voor een succesvolle webshop. Voor meer informatie over Magento kunt u vrijblijvend contact opnemen.

TYPO3 functionaliteit?

Bent u benieuwd of de door u gewenste functionaliteit ook voorhanden is in één van de duizenden gratis TYPO3 modules die door ons voor u op maat kunnen worden geconfigureerd en vormgegeven, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.