Realisatie Cityfan.nl - TYPO3 webdesign

29 maart 2012

Realisatie Cityfan.nl

Spots: dat zijn leuke adresjes, activiteiten en bezienswaardigheden in steden. Daar draait het om bij deze uitgebreide website die met TYPO3 is ontwikkeld.
Cityfan homepage

Eerst is een functioneel ontwerp geschreven waarin we samen met de redactie van Cityfan tot een model zijn gekomen. Onder andere werd daar in beschreven welke functionaliteit in de site moest komen, in de vorm van reeds voorhanden TYPO3 modules en nieuw te ontwikkelen plugins.

Centraal in de de website is de Spotsmodule. Dit is een speciaal ontwikkelde TYPO3 plugin, geprogrammeerd met Extbase en FLuid door Robbert Streng. In deze module kunnen spots uitgebreid worden ingevoerd en heeft de bezoeker aan de voorkant selectie en zoek mogelijkheden. De redactie is in staat om lijstjes met selecties van Spots te tonen, zoals meest populaire of voldoend aan speciale kenmerken.

De bezoeker kan favorieten opslaan, automatisch worden de laatst bezochte spots onthouden en er kan interactief worden gestemd en gereageerd op Spots.

De zeer creatieve redactie van Cityfan is door de opzet van de site met TemplaVoila in staat om het uiterlijk geheel naar eigen smaak in te richten. Achtergronden, header, kleuren, kolommen, pagina indelingen, blokjes met eigen vormgeving, alles is mogelijk aan te passen in de backend van TYPO3. Kennis van HTML of scripting is daarbij absoluut niet nodig.

Templating, implementatie TYPO3 door Jacco van der Post.
Programmering spotsmodule door Robbert Streng.

Voor meer info en leuke tips, bezoek www.cityfan.nl !